QTP HP-M016 Certification Paper - 2

HP QTP Certification HP-M016 Practice Exam Questions -2


Q1. The Command used to insert the transactions in test is:
A. StartTransaction(Name), EndTransaction(Name)
B. Services.StartTransaction "Name", Services.EndTransaction "Name"
C. StartTransaction.services "Name, EndTransaction.services "Name"

Q2. A step in which one or more values are captured at a specific point in your test and stored for the duration of the run session is:
A. Output Value
B. Checkpoints
C. Active Screen

Q3. QTP can detects an application crash and activate a defined recovery scenario to continue the run session.
A. True
B. false

Q4. In Batch Test process, the test list are saved in file format as:
A. *.mtb
B. *.mts
C. *.mbt
D. *.mtr

Q5. The command used to invoke other application from QTP:
A. InvokeApplication
B. SystemUtil.Run
C. Run
D. Both b & c
E. Both a & b

Q6. The command used to retrieve data from excel sheet is
A. Set ab = Connection("srcfilepath ") , Set ws = ab.getdata(sheetid)
B. Set ab = CreateObject("srcfilepath ") , Set ws = ab.getsheet(sheetid)
C. Set ab = GetObject("srcfilepath") , Set ws = ab.worksheets(sheetid)

Q7. The method that explicitly activates the recovery scenario mechanism is:
A. recovery.activate
B. enable
C. recovery.enable
D. activate

Q8. The method used for sending information to the test results is:
A. Reporter.log()
B. Reporter.reportevent()
C. Reporter.msgbox()
D. Reporter.report()

Q9. To terminate an application that is not responding we use:
A. SystemUtil.terminate
B. SystemUtil.Stop
C. SystemUtil.CloseProcessByName

Q10. The recovery mechanism does not handle triggers that occur in the last step of a test:
A. false
B. True

Q11. We can add Test object methods, function calls into the Test using:
A. Function generator
B. Step generator
C. Object repository

Q12. The method that adds to the test while implementing synchronization is:
A. Synchronize
B. Wait
C. WaitProperty
D. Pause

Q13. The mechanism used to identify objects during run session is:
A. Recovery scenario
B. Smart identification
C. Handling object

Q14. Post-recovery test run options specifies:
A. how to continue the run session after QTP identify the event
B. errors while running
C. recovery scenario during a run session

Q15. The action that can be called multiple times by the test as well as by other tests is called:
A. non-reusable action
B. Reusable action
C. External action

Q16. The command used to connect with Database is:
A. Createobject(connectivity name)
B. dbconnect(connectivity name)
C. open(connectivity name)
D. None of the above

Q17. The method used to retrieve the folders is:
A. FileSystemObject.Getfolder()
B. FileSystemObject.selectfolder()
C. FileSystemObject.retrievefolder()

Q18. The method used to compare 2 XML files is:
A1. XMLfile1.compare(XMLfile2)
B. XMLcompare(file1,file2)
C. compare(XMLfile1,XMLfile2)

Q19. The QTP script files are stored in the extension of:
A. *.mts
B. *.usr
C. *.mtr
D. *.vbs

Q20. The method used to register the user-defined function with test object is:
A. setFunc()
B. RegisterUserFunc()
C. RegisterFunc()

Q21. The method used to open the specified URL in a browser is:
A. openURL()
B. navigateURL()
C. navigate()

Q22. The 3 Parameter types available in data driver is:
A. DataTable,Environment,Random number
B. DataTable,random number,unique
C. environment,string,numeric

Q23. The method added to the test while parameterizing is:
A. get Data (variable, dtGlobalSheet)
B. get DataTable(variable, dtGlobalSheet)
C. Set Data(variable, dtGlobalSheet)
D. Set DataTable(variable, dtGlobalSheet)

Q24. The length of the array can be get by the method:
A. length(array)
B. ubound(array)
C. count(array)

Q25. The method used to get the count value of list box or combo box is:
A. GetItemsCount
B. GetCount
C. GetItemCount

Q26. To retrieve the current the objects in your application during the run session:
A. GetVisibleText
B. GetROProperty
C. SetROProperty
D. GetTOProperty

Q27. The list of test objects and their properties and values are stored in the:
A. Object Repository
B. Object Identification

Q28. The method used to continue the test execution after getting run-time error is:
1. On Error Resume Next
2. On Error Raise Next
3. On Error Next

Answers:
1.b
2.a
3.a
4.a
5.e
6.b
7.a
8.b
9.c
10.b
11.a
12.c
13.b
14.c
15.b
16.a
17.a
18.c
19.a
20.b
21.c
22.a
23.d
24.b
25.a
26.b
27.a
28.1

2 comments:

  1. Acetech who have been one of the leading software development company in Delhi giving creative custom software development to meet interesting business challenges for the absolute most distinguished organizations and associations in the country.

    ReplyDelete
  2. For HP-M016 latest and updated dumps in pdf format contact me at completeexamcollection@gmail.com

    ReplyDelete